Friday, March 27, 2015

Batik Songket

Assalamualaikum semua,

Sekarang sy ade jual Batik Songket Bali Prada..

Semua info mengenai jualan dan stock baru akan di update melalui blog ni ye :-

Batik Puteri Collection
http://batikputeri.blogspot.com/

Kalau ade sesiapa yg minat boleh PM sy direct ye. TQ! :)

Btw, batik ni material dia high quality cotton. Cotton keras, tak lembut.

Printed batik with motif songket :) Cantek2 semua. :)

Friday, January 9, 2015

Random Tots

Assalamualaikum,

Pernah x terfikir..kadang2 jam lg mahal dari masa.

Kalau tbe2 kita terasa nak buat baik (eg menderma ke tlg org ke berubah sikap ke arah kebaikan ke..), terus buat.. dan sila bersyukur sbb masa tu Allah bg kita  hidayah sebenarnye. So jgn lepaskan peluan tu masa kita diĆ­ngat'kan oleh Allah. Direct sampai kat hati. And kalau risau diri tu x ikhlas masa buat baik tu..buat je jugak..sbb ustazah pesan syaitan ni mmg suka tanam penyakit was2 dlm diri manusia..so kita buat je jugak..yg menilai Allah kelak..xpe je..derma je jugak contohnye.

And lg satu..manusia ni akan bercakap melambangkan diri dia. "Whatever u says shows ur inside"..hehe peribahasa sendiri. So kita boleh tgk cara org berfikir and tgk sesuatu perkara. The more u talk, the more u reveal. Hmm.

And bykkan sebut yg baik and baca quran zikir dan selawat supaya bila kita nazak nt bende2 tu yg akan mengalir dari mulut kita. Insya Allah.

Okeh, jom selawat at least sekali di hari Jumaat ni.

Wassalam.